WELKOM OP ONZE BLOG

 

nieuws en meer

Scheiden zonder schade: preventie bij scheidingen bij Cervix Mediation

28-05-2020

Een echtscheiding brengt een rouwproces met zich mee. Voor ouders, hun kinderen en de omgeving. Loyaliteitsvraagstukken gaan spelen. Partners moeten onthechten. Als je elkaar in vriendschap, zonder bitterheid of wrok kunt loslaten, komt je relatie op een goede manier ten einde. Geduld is daarbij een belangrijke en noodzakelijke vaardigheid.

Bij een scheiding, waar meestal ruzies en ander ongerief aan vooraf zijn gegaan, krijgen geliefden vaak een stevige hekel aan elkaar. Die afkeer verzacht je eigen rol in het stuklopen van de relatie. Als het allemaal aan de ander ligt, hoef je je niet zo schuldig te voelen over je eigen vergissingen. Heb je het gevoel dat je partner van een engel veranderd is in een duivel, dan betekent dat dat je vastzit in de onthechtingsfase.

Het tegengif is: geduld. Na een scheiding oefen je geduld door te leren om de ander te nemen zoals die is. Het heeft geen zin om te proberen om de ander te veranderen. Dat lukt je niet. Je kan wel proberen om zelf een andere houding aan te nemen en zo de ander positief te beïnvloeden.

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat chronische conflicten grote gevolgen kunnen hebben voor de ontwikkeling van kinderen. Deze kinderen hebben een slechtere fusieke en mentale gezondheid, zijn verslavingsgevoeliger, presteren slechter op school en kunnen mindere goed relaties aangaan en behouden.

Cervix Mediation draagt bij aan het voorkomen of stoppen van een vechtscheiding. 

Wij beschikken over de expertise van familiemediatior, pedagoog, Bijzonder Curator Jeugdzaken, KIES-Coach en Kindbehartiger . Hierdoor kunnen we én conflict oplossend werken vanuit een systemische aanpak én jeugdhulpvraagstukken beantwoorden.

Wat kan Cervix Mediation op het gebied van preventie bij scheiden betekenen?

 1. Hulp bij de overgang van de partnerrelatie naar de ouderrelatie
 2. Opstellen van een concreet en ruzie-proof ouderschapsplan
 3. Ondersteuning bij en uitwerking van parallel-ouderschap
 4. De kinderen een stem geven in het echtscheidingsproces (Kindbehartiger)
 5. Coaching en mediation voor, tijdens en na de scheiding
 6. Het emotioneel en financieel onthechten
 7. Systemische begeleiding bij contactherstel tussen ouder en kind (Het Mattenspel)
 8. Het opstellen van een familiegroepsplan waarbij het sociale netwerk betrokken wordt.
 9. Het programma KIES voor kinderen.
 10. Dialoogbegeleiding voor ouders en kinderen
 11. Een alimentatie APK.
 12. Ondersteuning bij het vormen van een nieuw-samengesteld gezin.
« Naar overzicht