ECHTSCHEIDING

 

Ouderschapsplan

Hoe kunnen we het goed regelen voor de kinderen ?

Het ouderschapsplan gaat niet over rechten, maar over verantwoordelijkheden. Het plan heeft betrekking op het gezag en de verblijfplaats van jullie kind, de manier waarop jullie samen over de kinderen communiceren en elkaar informeren, de financiën, school, medische zaken, zorgverdeling tussen beide ouders en eventueel andere afspraken.

De aandacht gaat daarbij uit naar de relatie tussen de ontwikkelingsfase van jullie kind en de frequentie van de contacten met de andere ouder. Een ouderschapsplan moet regelmatig worden aangepast aan de veranderde situatie en ontwikkeling van jullie kind.

 

Bij Cervix Mediation is er gelegenheid om zelf je ouderschapsplan naar eigen inzicht te maken, of om gebruik te maken van het document van Cervix Mediation. Er zijn een aantal onderwerpen verplicht in het ouderschapsplan. Cervix Mediation helpt jullie om deze goed te verwoorden. Wat is voor jou belangrijk als ouder ? Hoe wil je herinnerd worden ? Wat wil je aan je kind meegeven ? Wie gaat er voor je kind zorgen als jullie allebei overlijden voordat het kind meerderjarig is ?

 Voor de verwerking van de kinderen is het belangrijk dat zij betrokken worden bij het maken van het ouderschapsplan. De wijze waarop dit gebeurt, is afhankelijk van de leeftijd van de kinderen en de wensen van de ouders.

Scroll naar beneden voor een filmpje met meer uitleg.