WAT HOUDT HET IN

 

mediation

VAN STRESS NAAR RUST.

Het is belangrijk dat jullie je bij mij veilig en vertrouwd voelen. Een mediator is neutraal en kiest geen partij. Jullie zijn zelf verantwoordelijk voor het vinden van een oplossing. Als mediator begeleid ik dit proces en breng ik structuur aan. De gesprekken zijn vertrouwelijk en er is een geheimhoudingsplicht. Deelname aan mediation is vrijwillig, maar vraagt wel de inspanning om echt bij te dragen aan een gezamenlijke oplossing.

Cervix Mediation biedt mediation en bemiddeling aan bij echtscheiding, familiekwesties, mantelzorgvraagstukken, ouderschapsproblemen en andere communicatieproblemen.

https://youtu.be/B9IXWDplBdM

 

MEDIATION BRENGT JE VERDER.

Bedenk dat ruim 95 % van de conflicten zijn oorsprong vindt in relaties of communicatie. De rechter hakt een knoop door maar lost geen conflicten op. Standpunten verharden waardoor samenwerking moeilijker wordt. De ervaring leert dat gerechtelijke uitspraken niet altijd worden uitgevoerd. Tijdens mediation mogen er geen gerechtelijke procedures worden gestart.

Mediation is vaak goedkoper en sneller dan een gerechtelijke procedure én leidt tot een beter resultaat: een gezamenlijke oplossing.

WERKWIJZE

In een gratis kennismakingsgesprek wordt de mediationovereenkomst en de gang van zaken uitgelegd. Daarna krijgt u de gelegenheid om te overdenken of u bij Cervix Mediation de mediation wil starten.

Bij Cervix Mediation kan voor mediation gebruik worden gemaakt van een vergoeding door de overheid.

Scroll naar beneden voor een filmpje met uitleg over mediation.